خیزش توده ای در آفریقای شمالی و خاورمیانه
آینده زنان در منطقه
کنفرانس بین المللی ۸ مارس با موفقیت برگزار شد

سازمان آزادی زن یک کنفرانس بین المللی با تم «خیزش توده ای در خاورمیانه و شمال آفریقا، عروج اسلام سیاسی؟ موقعیت آتی زنان در منطقه» بمناسبت ۸ مارس، روز جهانی زن، در سوم مارس در شهر گوتنبرگ، سوئد برگزار کرد. این کنفرانس، چهارمین کنفرانس بین المللی سازمان آزادی زن است که با حمایت ابتکار فمینیستی اروپا، سازمان آ ب اف در سوئد و مدوسا هوست، سازمان یافته بود. در این کنفرانس سخنرانانی از کشور مصر، الجزایر، ایران، فرانسه، لهستان، سوئد دعوت شده بودند. سازماندهندگان کوشیده بودند سخنرانانی متنوع از کشورهای مختلف و با تجارب گوناگون دعوت کنند. از اینرو علاوه بر فعالین قدیمی و با تجربه در عرصه آزادی و برابری زنان، سکولاریسم و مبارزات اجتماعی، از نمایندگانی از نسل جدید نیز دعوت بعمل آمده بود. کنفرانس با شور و هیجان و با جدیت بسیار مسائل مختلف مبتلا به جنبش آزادی زن، سکولاریسم و جنبش آزادیخواهانه مردم منطقه را مورد بحث و گفتگو قرار داد. این یک کنفرانس موفق و جدی در رابطه با شرایط خاورمیانه و شمال آفریقا، بویژه موقعیت زنان در این منطقه بود .

بعدازظهر جمعه ۲ مارس سازمان آزادی زن یک کنفرانس مطبوعاتی در محل دفتر سازمان آزادی زن در شهر گوتنبرگ فراخوان داده بود. در این روز تعدادی از نشریات چپ سوئد، رادیو یک دنیای بهتر و سازمان آزادی زن و همچنین تعدادی از علاقمندان در این کنفرانس مطبوعاتی شرکت داشتند. ابتدا آذر ماجدی هدف سازمان آزادی زن از سازماندهی این کنفرانس بین المللی را اعلام کرد و سخنرانان را معرفی نمود. سپس هر یک از سخنرانان به سوالات طرح شده پاسخ دادند. سوالات و مباحث عموما حول شرایط منطقه، نقش اسلامیست ها، آینده این مبارزات و موقعیت زن دور میزد .

سخنرانان حاضر در کنفرانس: علیا مگد المهدی از مصر، سواد آیسا بابا از الجزایر/فرانسه، نسرین رمضانعلی، ایران/آلمان، پروین کابلی ایران/سوئد، آذر ماجدی ایران/انگلستان، شهلا نوری، ایران/سوئد، ماریا هاگبری از سوئد که اکنون مدت دو سال است در کشور عراق فعالیت می کند و ربکا هیبرنیت از سوئد بودند. کریم عامر از مصر بعلت مشکلات ویزا، هما ارجمند بعلت آنکه میبایست در مراسمی برای دریافت جایزه ای شرکت کند، لیلین هالس فرنچ از فرانسه باین علت که مجبور شد در یک ورک شاپ برای فعالین حقوق زن در قاهره حضور یابد و نینا سانکاری از لهستان نتوانستند در کنفرانس شرکت نمایند. لیلین هالس فرنچ از قاهره برای کنفرانس پیامی فرستاد و کریم عامر سخنرانیش را برای کنفرانس ارسال کرده بود که خوانده شد. هما ارجمند نیز سخنرانیش را بشکل ویدیویی ضبط کرده است که در سایت سازمان آزادی زن در دسترس است. بعلاوه، نوال السعداوی که به کنفرانس دعوت شده بود ولی بعلت دعوت به کنفرانسی در یمن و همچنین در قاهره نمی توانست به سوئد بیاید، داستان کوتاهی که از زندگی یک زن جوان که با او در میدان التحریر آشنا شده، نوشته است را بعنوان پیام برای کنفرانس ارسال کرده بود که خوانده شد و مورد استقبال بسیار قرار گرفت .

کنفرانس با خوشامد گویی مریم کوشا، مدراتور کنفرانس آغاز شد. بعد از آن شهلا نوری از شورای مرکزی سازمان آزادی زن که نقش مهمی در سازماندهی کنفرانس بعهده داشت به حاضرین خوش آمد گفت و از حمایت کنندگان تشکر کرد. سپس آذر ماجدی، رئیس سازمان آزادی زن، به موقعیت خطیر منطقه اشاره کرد و بر لزوم فعالیت متشکل و متحد برای آزادی، رفاه و برابری زن و مرد تاکید گذاشت. پس از سخنان افتتاحیه سخنرانی ها آغاز شد .

سخنرانان حاضر هر یک از زاویه ای به مساله زنان و موقعیت خاورمیانه پرداختند. ماریا هاگبری به فعالیت خود در عراق اشاره کرد و به مشکلاتی که در آنجا وجود دارد و همچنین به مساله وجود نسبیت فرهنگی در سوئد بعنوان یک مانع مهم. پروین کابلی درباره تاریخچه اخوان المسلمین یک شمای بسیار جالب ارائه داد. شهلا نوری با ذکر شرایط مبارزاتی در منطقه برای نان، آزادی، عدالت و رفاه به این اشاره کرد که یکی از جنبه های اتفاقاتی که در منطقه افتاده است اوجگیری اسلام سیاسی است و اینکه زنان علاوه بر ستم طبقاتی قربانیان نابرابری جنسی، خشونت خانگی، تجاوز، ازدواجهای اجباری، ایدز، صنعت فحشاء، تجارت سکس، اعتیاد، فقر، بیکاری و مشکلات پناهندگی هستند. پس از آن اجرای تئاتری برنامه ریزی شده بود. هنرپیشه و کارگردان این تئاتر در کنفرانس حضور یافت و اعلام کرد که بعلت مشکل نسبیت فرهنگی در جامعه سوئد، آنها اجرای تئاتر را متوقف کرده اند و دو ترانه زیبا که در تئاتر خوانده میشد را اجرا کرد. سپس ربکا هایبرنیت در مورد لزوم همکاری و اتحاد سازمانهای مختلف دفاع از حقوق زنان در سطح دنیا صحبت کرد. و سواد باباآیسا یک سخنرانی بسیار جذاب و گیرا در مورد پروژه دولتهای غربی برای حقنه کردن اسلامیست ها به مردم منطقه، اما این بار تحت عنوان اسلامیست های معتدل ارائه داد. او گفت: این دولتها باید توضیح بدهند که تعدد زوجات معتدل یعنی چی؟ فتوای معتدل یعنی چی؟ سنگسار معتدل یعنی چی؟

 آیا به این معنا است که اندازه سنگ ها را طوری انتخاب می کنند که زنان بطور معتدل تا مرگ سنگسار شوند؟ او بر سکولاریسم بعنوان یک اصل مهم و خصوصی بودن امر مذهب تاکید کرد. و آنگاه سخنرانی کریم عامر توسط مریم کوشا خوانده شد .

بعد از آن آذر ماجدی داستان کوتاه نوشته نوال السعداوی را قرائت کرد. داستانی در مورد درد و زجر یک زن جوان زحمتکش که از روز اول جز فقر، ستم، سرکوب و بیحقوقی حاصلی نداشته است. و اینکه این زن جوان ۲۴ ساله چگونه با اعتقاد به آزادی و برابری در میدان التحریر حضور می یابد و علیه استبداد، استثمار، سرکوب و زن ستیزی مبارزه می کند. سپس یک اسلاید شو از مبارزات مردم منطقه برای آزادی، برابری و رفاه، از خیزش توده ای مردم و همچنین از مبارزات مردم ایران در دو سال پیش و نقش زنان در این جنبش ها به نمایش گذاشته شد. این اسلاید شو با استقبال گرم شرکت کنندگان روبرو شد .

پس از آن آذر ماجدی سخنرانی خود را در مورد اوضاع عمومی منطقه ارائه داد. به خواست پایه ای مردم اشاره کرد. به این واقعیت که مردم آزادی، برابری و رفاه می خواهند. از فقر و فلاکت و سرکوب عاصی شده اند. از اینکه چگونه تروریسم دولتی با کمک نیروهای ارتجاع محلی می کوشد آلترناتیوهای ارتجاعی، از جمله اسلامیست ها را تحت نام «اسلام معتدل» به مردم تحمیل کند. آذر ماجدی تاکید کرد که مبارزه مردم برای خواست هایشان ادامه دارد. او گفت که مردم آزادی می خواهند و ارتجاع می کوشد دموکراسی را به آنها قالب کند؛ دموکراسی پارلمانی بمعنای آزادی نیست. کلاهی است که بر سر مردم گذاشته میشود. شوراها بر اساس مجامع عمومی تنها شکل تضمین کننده آزادی است. آذر ماجدی از همه خواست که از مبارزات آزادیخواهانه مردم منطقه و مبارزات جنبش حقوق زن حمایت کنند و در مقابل تهدید جنگ علیه ایران ایستادگی نمایند .

علیا المگدا مهدی سخنران بعدی بود. این دختر جوان که اولین بار بود در یک کنفرانس شرکت و سخنرانی می کرد، با صدایی لرزان که بتدریج محکم تر میشد، از موقعیت تحت ستم و بیحقوق زنان و دختران در مصر سخن گفت. از موقعیت پایین تر اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی زن در این جامعه زن ستیز صحبت کرد. او می توانست ساعت ها درباره زجر و تحقیری که زن در این جامعه اسلام زده متحمل می شود سخن گوید. کنتراست شدید میان صدای لرزان و رفتار خجول این دختر جوان و عمل شجاعانه ای که در مصر زیر تهدیدهای اسلامیست ها انجام داده بود، انسان را عمیقا بفکر وامیداشت. انسان به عمق زن ستیزی و فشار و زوری که بر زنان تحمیل می شود، واقف می شد. فقط یک احساس عمیق عصیان می تواند یک انسان آرام و خجول را به انجام عملی چنین شجاعانه و در جامعه ای مانند مصر، خطرناک وادار کند. در عین حال انسان می توانست به تغییر عمیق فضا در مصر و منطقه باور آورد. نسل جوان به میدان آمده است و تغییر می خواهد. و برای این تغییر حاضر به پذیرفتن ریسک های بزرگ است .

سپس نسرین رمضانعلی یک سخنرانی بسیار پرهیجان درباره جنبش آزادی زن در ایران ارائه داد. او در ابتدا از همه حاضرین خواست که بیاد تمام جانباختگان آزادی و زنانی که برای آزادی و برابری جان باخته اند یک دقیقه سکوت را رعایت کنند. سپس در مورد مبارزات زنان در ایران صحبت کرد. در مورد اینکه ۸ مارس اکنون به یک سنت در ایران بدل شده است. او گفت که مبارزه جنبش آزادی زن برای آزادی یک بخش مهم مبارزه مردم علیه رژیم اسلامی است .

پس از آن نوبت به پرسش و پاسخ رسید. و در انتها آذر ماجدی بعنوان قطعنامه کنفرانس تائید حاضرین را در دفاع از مبارزات آزادیخواهانه مردم و جنبش حقوق زن در منطقه و مقابله با تهدیدات جنگ علیه ایران و مبارزه علیه رژیم اسلامی خواهان شد. کنفرانس با دادن شاخه گل سرخی به تک تک سخنرانان و کسانی که با کار و فعالیت بیدریغ خود برگزاری کنفرانسی چنین موفقیت آمیز را ممکن کردند، و همچنین تشکر و قدردانی از حمایت کنندگان کنفرانس بپایان رسید .

در این کنفرانس بیش از صد نفر شرکت داشتند و مبلغ ۱۴۰۰ کرون بعنوان کمک مالی برای سازمان آزادی زن جمع آوری شد. سخنرانان و برخی از حاضرین تا دیروقت با یکدیگر بر سر میز شام و پس از آن به بحث و گفتگو پرداختند .
 
زنده باد ۸ مارس
زنده باد آزادی زن

سازمان ازادی زن
۶ مارس ۲۰۱۲